Asperges!

Vandaag begint dan officieel het aspergeseizoen weer! Eindelijk, want wij hebben dit zogenaamde “witte goud” wel gemist. Het is zo’n veelzijdige groente. Traditioneel met een gekookt eitje en beenham, in de soep, hartige taart of zelfs wokken. Lekker, wij beginnen al te kwijlen…

Maar bij asperges hoort ook een lekker glas wijn en ook daar kan je alle kanten mee op. Traditioneel wordt er vaak gekozen voor Alsace Pinot Blanc, maar juist met zo’n prachtproduct kan je ongelofelijk variëren.

Elk jaar wordt er een wijn uitgekozen die door het leven mag als dé aspergewijn. Dit jaar gaat de eer naar de Alta Falanghina van Cantine Teanum. Komt mooi uit, want die hebben wij gewoon in ons assortiment!

Maar we zeiden al, je kan ongelofelijk variëren, dus geven we jou gewoon nog een paar dikke vette tips voor die heerlijke asperges!

Kurt Angerer Weingut​ KIES – Grüner Veltliner
Vignali Roccamena – Grillo
Tóth Ferenc Pincészet​ – Pinot Noir Rosé
Domaine de Rouët – Rose Chic
Angelina Schmücker – Verschnittsche
Bodega De Moya​ – Tibó
Domaine Specht​ – Crémant d’alsace

En zo kunnen we eigenlijk nog wel even door gaan.. Genoeg keus dus incl. dé aspergewijn van 2018!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *