Douze Points, prijswinnende rosé en meer..

Afgelopen zaterdag 9 juni was het ‘International Rosé Day’. Dat vonden wij een goed excuus om verschillende rosé wijnen op de proeftafel te gooien en jullie gelukkig ook. Naast de rosé’s die wij al in het assortiment hadden, introduceerden wij ook twee nieuwe wijnen in samenwerking met Croatian Grapes.

Het ging om de wijnen: PP Orahovica Frankovka en Feravino Dika Frankovka. Allebei afkomstig uit de provincie Slavonië. Dit ligt meer landinwaarts. Orahovica en Feravino zijn zelfs buren en liggen zo’n 5 minuten rijden van elkaar vandaan. Lijken de wijnen dan niet heel erg op elkaar? NEE! Dat is juist het gave ervan.

De Frankovka (Blaufränkisch) van PP Orahovica is supper sappig en fruitig, een echte terraswijn. Veel aardbeien en frambozen in zijn geur. De smaak is zacht en heeft niet te veel zuren. De Frankovka van buurman Feravino is daarentegen veel complexer en steviger. In zijn geur ook aardbeien, frambozen, grapefruit en snoepjes. Smaak is veel strakker droog, heeft meer mineraliteit, is opwekkend en fris. De afdronk is lang en aanhoudend. Deze laatste wijn heeft tevens een 2e plaats gekregen in het ‘Perswijn Wijnconcours voorjaar en zomer 2018‘.

Gelukkig heeft niet iedereen en overal de neiging om een soort namaak Provence rosé te willen maken –  Perswijn Proefschrift 2018

 

Dit is er een die ons zeer goed bevalt, door zijn krachtige en tegelijk mooi droge karakter – Perswijn Proefschrift 2018

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *