WIJN VAN DE MAAND: November

We zitten alweer in november, midden in de herfst en onze gedachten dwalen soms zelfs een beetje af naar de winter……Wat voor een wijn pak je daar bij? Onze voorkeur gaat vaak uit naar vol en kruidig rood, zoals onze wijn van de maand in oktober (shop de Syrah van Bourdic hier). Maar ook wat krachtiger wit doet het goed bij de openhaard (een echte of die van de DVD..).

Vandaar dat we deze maand kiezen voor de Ori di Verdicchio van Pontemagno uit de Marken (Italië). Je koopt hem deze maand voor E 12,99 ipv E 13.99

Voor deze lijn van Piersanti worden alleen de beste druiventrossen gebruikt. Dit betekent een intensieve selectie in de wijngaard! De wijn rijpt later . sur-lie’ en ook nog eens 3(!!) jaar op eiken fusten. Intense aroma’s van rijpe appels, honing en citrusfruit vullen je glas. Een geur die spannend is, want naarmate de wijn wat opwarmt in je glas worden de geuren alleen maar intenser. De smaak is vol, gul en licht romig. De wijn heeft gelukkig genoeg zuren om de spanning vast te houden. De afdronk is lang, langer, langst

Je shopt de wijn van de maand hier

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *