In de spotlight: Champagnehuis William Saintot

De familie Saintot begon 60 jaar geleden haar wijntraditie in het symbolische huis la Roseraie (rozentuin), gevestigd in Avenay Val d’Or. De passie voor wijnbouw en vinificatie is van generatie tot generatie overgebracht. Ieder lid van de familie brengt zijn eigen gedachten en unieke ervaring in om het huis en haar Champagnes verder te ontwikkelen.

Momenteel staat de sympathieke kleinzoon Morgann Trebutien aan het roer en is vastbesloten de subtiele Champagnes op een duurzame manier te produceren. Hij heeft meer dan 10 hectare aan wijngaarden tot zijn beschikking en experimenteert met diverse productietechnieken, zoals de vinificatie in nieuw eikenhout en Qvevri (amfora)vaten uit Georgië, het uitsluiten van de malolactische vergisting en extra lange maceratie met druiven die nog intact zijn.

Champagne William Saintot streeft ernaar om op een duurzame manier en met respect voor bodem en druif de beste kwaliteit te leveren. Sinds 2014 zijn ze in het bezit van het Haute Valeur Environnementale milieucertificaat. Duurzame landbouw en een milieuvriendelijke aanpak staan centraal. Denk aan het respecteren van het ecosysteem waar de wijnstokken geteeld worden, het verhogen van de biodiversiteit en het besteden van aandacht aan wijnbouwmethoden om de impact ervan op het milieu te beperken.

Ook is Champagne Saintot in het bezit van het Viticulture Durable certificaat, opgezet en uitgereikt door de Champagne Commissie. Dit certificaat is een aanvulling op het HVE-certificaat en gaat uit van ongeveer 140 criteria.

SHOP DE DE BLANC DES NOIRS OF DE MILLÉSIME HIER

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *