Domaine Bott – Greame & Julie Bott

Greame, klinkt niet echt Frans.. Kan wel kloppen want Greame komt oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland. Maar zijn liefde voor Syrah leidde hem naar de Rhône. In 2010 ging hij aan het werk in Côte-Rotie en naar 8 jaar ploeteren was de tijd rijp om zijn eigen domein op te richten. Tijdens deze periode liep hij Julie tegen het lijf en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk én zelfs getrouwd.

Maar zelf een domein beginnen in de Rhône is nog niet zo makkelijk. Je koopt daar namelijk niet even 1,2,3 een wijngaard. Alles is “bezet”. Daarom kochten ze een huis in Vérin en zijn daar letterlijk in de achtertuin begonnen met wijn maken. Vérin is uitstekend gesitueerd in de Rhône, want het grenst namelijk direct ook de bekende appellatie Condrieu, ook wel bekend als dé locatie voor Viognier  (hè wat vervelend nou…).

Tegenwoordig zijn ze naast de wijngaarden in Vérin ook in het bezit gekomen van wijngaarden in Condrieu (hallo buurman), Seyssuel, Saint-Joseph & Côte-Rotie. Niet de eerste de beste appellaties dus. In deze gebieden is de Viognier de koningin & Syrah de Koning.

Ondanks dat de twee dus nog niet zo heel lang actief zijn met hun eigen domein ontvangen ze de ene na de andere lovende recensies van oa. Decanter (Matt Walls), Jancis Robinson & Jeb Dunnuck en wordt er met hoge punten gesmeten alsof het niets is…

We mogen dus in onze handen klappen dat we überhaupt iets van dit domein hebben weten te bemachtigen… Want veel maken de twee niet, maar wat ze maken is van hele hoge kwaliteit.

 

Domain Bott First Flight Syrah
Diep donker paars van kleur. In de aanzet donker rood fruit als zwarte bessen & braam, drop, zwarte peper, rozemarijn en een zweem mint. Stevig & vlezig. Mooie zuren erin voor een frisse toon. Afdronk is lang en aanhoudend. Syrah op zijn puurst
Koop hem hier

Domaine Bott First Flight Viognier
Mooi bleekgeel van kleur en een geur waar je u tegen zegt. Klassiek viognier met veel florale tonen, perzik, abrikoos, lavendel en wat gember. De smaak is enorm rijk en complex met veel verschillende lagen. Een wijn waar je dus echt even voor moet gaan zitten. Als we zeggen dat de afdronk enorm lang is dan is dat niet gelogen……..
Koop hem hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *