Wijn van de maand April: El Perdiguero Baricca

De wijn van de maand april brengt ons naar Cigales, Spanje. In 1985 richtten drie succesvolle wijnproducenten het bekende Rioja huis Barón de Ley op. Enkele jaren geleden wilde het wijnhuis uitbreiden naar Ribera del Duero, maar een geschikte wijngaard werd niet gevonden. Wijnmaker Gonzalo Rodríguez suggereerde om eens te gaan kijken in zijn geboortestreek Cigales, iets verder naar het westen: een ruig gebied, maar met perfecte condities voor het maken van spannende en stoere wijnen.

De ontsteelde druiven vergisten gedurende 5 dagen in vaten van RVS. Hierdoor ontstaat een grote aromarijkdom en wordt de wijn ronder van smaak. Aansluitend volgt 6 maanden rijping op vaten van Amerikaans eiken.

Intens paarsrode wijn met expressieve aroma’s van rood fruit, laurier, karamel en vanille. Vol en romig van smaak met opnieuw veel fruit en zachte tannines.

Klik hier om de EL Perdiguero te kopen. Koop je er 5, krijg je er 6! En voor de regio Rotterdam geld: GRATIS thuis bezorgd. Als je wilt dat we je bestelling komen bezorgen geef dan bij je bestelling in de webshop aan dat “je het opkomt ophalen in de winkel”. Super tegenstrijdig – we know – maar vervolgens vermeld je bij “opmerkingen” dat je het bezorgd wilt hebben, én op welk adres je het bezorgt wilt hebben. Dan regelen wij de rest!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *