Wijn van de maand oktober: “Herfstige Chianti” van Pierazzuoli

Sinds het begin van de jaren 70 maakt de familie Pierazzuoli wijn in het noord westen van Toscane, vlakbij Florence. Op het moment is de familie in het bezit van 2 wijngaarden: La Farnete & Tenuta Contagallo. Van de laatste is deze Chianti afkomstig. Op dit moment aan het roer zijn de broers Dario en Enrico.

De Chianti Montalbano is gemaakt van 100% Sangiovese afkomstig uit Montalbano. De druiven fermenteren op stalen tanks en de wijn rijpt verder niet op hout. Na de fermentatie en rijping op de tank rijpt de wijn nog 1 jaar in de fles voordat hij op de markt verschijnt.

In zijn geur vind je de kenmerkende kersengeur in combinatie met kruidige tonen en een vleug balsamico. De smaak is vol, maar elegant. Goeie zuren en veel lengte in combinatie met sappig kersenfruit.

Drink hem zo of combineer het met een flinke schaal antipasti!

Koop de Chianti Montalbano HIER

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *