Nieuw in ons assortiment

We zitten niet stil! Ons assortiment is constant in beweging. Soms vallen er wijnen af, maar worden er weer toffe nieuwe wijnen toegevoegd! Graag laten we je dan ook graag kennismaken met de volgende nieuwe wijnen en wijnhuizen.

Dominio de Tares

Dominio de Tares ligt in de regio El Bierzo (León), Spanje. De wijnmakerij is gevestigd in een uitzonderlijke omgeving, omringd door wijngaarden van hoge kwaliteit. Dominio de Tares is traditioneel in het telen en oogsten van de druiven, maar gebruikt de modernste technieken om vervolgens de beste kwaliteit wijn uit de druif te halen. Het doel is om geweldige witte en rode wijnen te produceren die het pure karakter van El Bierzo uitdrukken.

Ongetwijfeld heb je van de zomer al kennis gemaakt met de El Paisano de Tares, de rode wijn die je drinkt als een witte. Ook deze is afkomstig van wijnhuis Dominio de Tares. Nu hebben we aan ons assortiment toegevoegd de Godello fermentado en barrica, een houtgerijpte Godello ( wit ). Maar ook de Cepas Viejas ( rood ), een oude stokken mencia met een rijping van 9 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Twee blockbusters van wijnen die zich ook perfect laten combineren met mooie gerechtjes. Benieuwd? Shop de wijnen HIER.

Domaine Elodie Roy

Elodie Roy is één van de grote talenten in Bourgogne. Na 11 jaar gewerkt te hebben op het beroemde domaine Anne Gros in Vosne-Romanée, neemt zij in 2018 het familie domaine over in Cheilly-Lès-Maranges. Dit domaine beslaat een tiental hectare met vooral zeer oude stokken Pinot Noir (84%; 5–55 jaar oude stokken), Chardonnay (11,5%) en Aligoté (4,5%; 80 jaar oude stokken).

De stijl van haar wijnen is zeer elegant te noemen, zuiver met een subtiele houttoon. De rode wijnen hebben een transparante kleur en worden gekenmerkt door een klassieke “Pinot “neus met klein roodfruit (aardbeien, frambozen).

Bij ons te verkrijgen is de Santenay 1er cru les Gravières ( 100% pinot noir ) en Maranges en Buliet ( 100% chardonnay ). Benieuwd? Shop de wijnen HIER.

Jérémie Huchet

Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thebaud over van zijn Vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westerlijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan.

Bij ons vind je de Melon Rouge, een verfijnde blend van Pinot Noir en Gamay. De perfecte wijn om licht gekoeld te serveren bij charcuterie, gevogelte, groente gerechten en of gegrilde tonijn. Benieuwd? Shop de wijn HIER.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *