Wijn van de maand februari

Terug op de kaart! De wijn van de maand. In het verleden deden wij deze rubriek wel vaker, maar het is er eerlijk gezegd wat bij ingeschoten. Maar WE ARE BACK! Elke maand dit jaar zetten wij een wijn in the spotlight. Deze wijn shop je dan óók de gehele maand met wat extra korting.

We trappen hem af met een wijn die nog niet zo heel lang in ons assortiment zit: Joan Sarda Cabernet Sauvignon. Joan Sardà is een kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marac, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij hij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit.

Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en dus ook cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch én is zelfs vegan-friendly.

De cabernet sauvigon krijgt een extra lange vergisting voor optimale smaak- en kleurextractie. Daarna rijpt de wijn voor 5 maanden in 225liter vaten van Amerikaans en Europees eikenhout. Dit resulteert in een robijnrode wijn met aroma’s van rijpe kersen, wilde bessen, bramen, pruimen, munt, zoethout, likeur, subtiel specerijen, tabak, donkere chocolade en een beetje smokey. De smaak is weelderig met een mooie structuur, zijdezachte tannines en een lange afdronk. Ideale wijn bij gerechten met onder andere rood vlees, stoofpotten en rijpe kazen. Of uiteraard on it’s own.

Prijs per fles: € 12,25
Prijs per fles bij aankoop van 6 stuks: € 10,21 ( 5+1 actie )

SHOP DE WIJN HIER

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *